Van vertrouwen naar teamresultaat

De opleiding start met het onderwerp vertrouwen, vervolgens ga je aan de slag met feedback en het aangaan van constructieve confrontaties. Via de thema’s betrokkenheid en verantwoordelijkheid werk je uiteindelijk toe naar mooie prestaties, het teamresultaat.

5 thema-blokken in 8 dagen

Verspreid over acht opleidingsdagen behandelen we Dé vijf frustraties van teamwork. Je leert hoe je de frustraties kan ombuigen naar successen vanuit de theorie van Lencioni. Tussen de opleidingsblokken door voer je praktijkopdrachten uit op de werkvloer voor het inoefenen van de stof in je eigen team of organisatie. De studiebelasting hiervoor bedraagt per opleidingsblok ongeveer twee uur.

De opleiders

Beide opleiders, Hans Kets & Selmar Wesselink, zijn organisatiepsycholoog en teamcoach. Ze hebben veel ervaring opgedaan en zich verder ontwikkeld in ondermeer NLP, Systemisch werken en Transactionele Analyse. Voor meer achtergrondinformatie bezoek de pagina: de opleiders.

Meer over de theorie bij bovenstaand piramidemodel wordt uitgelegd op de pagina teamworkmodel van Lencioni.

Concreet resultaat

De persoonlijke groei die je doormaakt heeft betrekking op je rol als leidinggevende en je werk/privé-balans. Een leven lang profijt! De theorie en met name de opdrachten waarmee je aan de slag gaat zorgen ook voor een gewenst effect in jouw team:

  1. Persoonlijke groei
  2. Werk-/privé balans
  3. Effect in jouw team

De voortgang van je eigen doelstellingen worden tijdens de opleiding geëvalueerd. De opleiding is op maat. We gaan vooraf met jou in gesprek om de verwachtingen goed op elkaar af te stemmen.

Kop koffie | intakegesprek

Voorafgaand aan de opleiding krijg je een individueel intakegesprek met de opleiders. Het gesprek dient ter nadere kennismaking én als een motivatiecheck. We vragen je ondermeer naar jouw persoonlijke doelen om deze opleiding te willen volgen.

Halverwege de opleiding worden de persoonlijke doelen geëvalueerd en waar nodig aangescherpt voor het tweede deel van de opleiding. Na het afronden van de opleiding ontvang je het certificaat “Doorpakken in teamwork”.

Zin om door te pakken? Bel 06-22301018, mail naar info@doorpakbv.nl of laat een bericht achter.

Niveau: MBO+ en vermogen tot zelfreflectie

√ Vrijer

Ik wil groeien in mijn rol als leidinggevende. Ik wil een persoonlijke ontwikkeling doormaken en mij vrijer kunnen bewegen. Een ontwikkeling waar ik mijn leven lang profijt van blijf houden.

√ Effectiever

Ik wil een team dat prettig en effectief met elkaar samenwerkt. Ik wil faciliteren in het behalen van mooie prestaties met behoud van werkplezier. Met inzet van effectieve strategieën waaruit ik kan kiezen. Zo kan ik de manier die het beste bij mij past inzetten binnen mijn team, zonder een trucje te doen.

√ De juiste kopzorgen

Ik wil leren hoe ik verantwoordelijk kan zijn zónder dat ik alles naar mij toetrek. Als ik zeg: “de verantwoordelijkheden laag”, dan wil ik dat ook daadwerkelijk doen en er op kunnen vertrouwen, met de juiste kopzorgen die daarbij horen. Mijn teamleden in hun kracht, en ik zelf ook.